fbpx

Tot ce ați dorit vreodată să știți despre baloanele latex şi baloanele folie!

Baloanele de latex sunt produse din laptele arborelui de cauciuc Hevea brasillensis.

 

Arborele de cauciuc provine din pădurile tropicale din America de Sud și a fost dus în Europa din Brazilia – de aici și numele latin. Acum se cultivă pe plantații din multe țări tropicale. Latexul este colectat în găleți, deoarece picure din tăieturi inofensive în scoarță. Procesul este asemănător cu cel folosit pentru a colecta siropul de arțar. Utilizarea baloanelor de latex și a altor produse, cum ar fi mănuși chirurgicale și prezervative, face ca arborii de cauciuc să fie valoroși din punct de vedere economic, ceea ce descurajează oamenii să le taie și oferă venituri valoroase multor țări din lumea a treia.

 
 
 

 

 

 

Latexul este o substanță naturală de 100% care se descompune atât în ​​lumina soarelui, cât și în apă și nu trebuie confundată cu plasticul.

 

Procesul de degradare începe aproape imediat după fabricarea unui balon. Oxidarea, „glazura” care face ca baloanele de latex să arate ca și cum își pierd culoarea, este unul dintre primele semne ale procesului. Expunerea la lumina soarelui accelerează procesul, dar microorganismele naturale atacă cauciucul natural chiar și în întuneric.

 

Cercetările arată că, în condiții de mediu similare, baloanele de latex se vor biodegradează la aproximativ aceeași viteză ca o frunză de stejar. Timpul total de degradare total va varia în funcție de condițiile precise.

 

Arborii de cauciuc, din care se recoltează latexul pentru baloane, sunt una dintre formele principale de vegetație din pădurile tropicale, care în ultimii ani au devenit cruciale pentru menținerea echilibrului ecologic fragil al pământului. Recoltarea de latex poate fi mai profitabilă pentru națiunile sărace din lumea a treia decât creșterea de bovine pe terenul defrișat.

 

Chiar și atunci când copacii producătoare de latex pentru fabricarea de baloane cresc pe plantații, nu în pădurile tropicale, ele ajută ecosistemul, deoarece biologia naturală a copacilor ne ajută să ne menținem atmosfera și să protejăm stratul de ozon.

 

Cererea de baloane de latex este de fapt un contribuitor imens la un mediu mai pozitiv în care încălzirea globală este din ce în ce mai îngrijorătoare de oameni de știință și ecologiști. Industria de baloane din întreaga lume necesită latexul de 16 milioane de copaci de cauciuc care, în total, ocupă anual mai mult de 363 milioane de kilograme de gaze de CO2 din atmosfera pământului.

 

 
 
 

 

 

După eliberarea unui balon plin de heliu, acesta se ridică prin atmosferă la puțin sub doi metri pe secundă.

 

Atât presiunea atmosferică, cât și scăderea temperaturii, pe măsură ce crește altitudinea. Balonul se ridică la o înălțime de aproximativ 8,4 kilometri pe o perioadă de aproximativ 90 de minute. La acea altitudine, temperatura este de aproximativ 40 grade C sub zero și balonul sa extins pentru a atinge limita elastică. Un balon de 27 de centimetri se extinde, în medie, la aproximativ 700% din dimensiunea originală, neinflatată, înainte de spargere. În aceste condiții de altitudine înaltă, balonul se spulberă și suferă ceea ce se numește o „fractură fragilă”. Piesele de cauciuc rezultate sunt de aproximativ dimensiunea unei bucăți de zece sau douăzeci de cenți și acestea plutesc înapoi pe pământ și sunt împrăștiate pe o arie largă. Marea majoritate a baloanelor vor avea această soartă.

 

În acest moment, un balon completează ultima parte a ciclului său de viață. Piesele de cauciuc continuă să biodegradeze (un proces care începe, incidental, din momentul în care se produce un balon) până când acesta dispare total. Timpul variază, dar, în medie, procesul de degradare a latexului se desfășoară la aproximativ aceeași viteză ca și cea a unei frunze de stejar după toamnă (teste efectuate în condiții americane).

Un balon plin de heliu, care sa spulberat la altitudine, va biodegrada mult mai repede decat un balon intreg care este pur si simplu eliminat in deșeurile de gunoi. Cu toate acestea, indiferent de mediul înconjurător, un balon de latex se descompune din momentul finalizării sale.

 

Un studiu american a estimat că mai puțin de cinci procente de baloane eliberate nu vor crește suficient de mare pentru a se rupe.

 

Cu toate acestea, chiar presupunând o estimare mai puțin conservatoare de 10%, densitatea baloanelor la sol după o eliberare în masă ar fi mai mică decât un balon în mai mult de 38 de kilometri pătrați pentru fiecare 500 de baloane eliberate.

 

Pur și simplu nu există niciun temei pentru teama că animalele și peștii consumă fie baloane întregi, fie bucăți de cauciuc de latex de la baloane de eliberare de masă, sau că baloanele au un efect advers asupra vieții sălbatice.

 

 
 
 

 

 

BASA face această afirmație pe baza: Studiilor de amploare din SUA care nu demonstrează nicio legătură;

 

Lipsa dovezii de la pescarii australieni că găsesc vreodată baloane de eliberare în masă sau resturi de balon în peștii prinși;

 

Nu există gunoi de balon observat în nici un mediu care este monitorizat cu atenție de autoritățile guvernamentale – de ex. parcuri naționale, parcuri marine, păduri, porturi și maluri;

 

Sondajele efectuate de țările oceanice care nu prezintă niciun balon sau resturi de cauciuc din latex în sondajele privind gunoiurile după lansări de masă în Australia;

 

Observații de la observatori difuzați pe scară largă implicați în programele „Keep Australia Beautiful”; și monitorizarea și urmărirea controlată a lansărilor multi-balon în scopul măsurării oricărei probleme legate de așternut.

 

Despre baloane folie

 

Astăzi, baloanele Mylar sunt una dintre cele mai populare alegeri pentru petreceri de nuntă, nunți, petreceri de bacalaureat, petreceri aniversare și așa mai departe. În plus față de a fi popular, există câteva fapte interesante despre aceste baloane pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc. Cu puțină educație, veți aprecia mai mult acest tip de balon.

 

Distracție și fapte interesante

 

Pentru început, mulți oameni cred că baloanele Mylar și baloanele din folie sunt două tipuri diferite. În locul unui întreg balon realizat dintr-un singur material, ca în cazul baloanelor din latex, Mylar și folia sunt materiale unice utilizate pentru același balon. Mylar este un tip de nailon, care servește drept material de bază. Folia este de fapt aluminiu, care este aplicat sub forma unui strat subțire peste Mylar. Prin urmare, baloanele Mylar și folie sunt una și aceeași. Alte fapte fascinante includ următoarele:

 

* Baloanele din Mylar pot fi proiectate în toate tipurile de culori, forme și dimensiuni. De exemplu, puteți achiziționa baloane cu fața fericită, baloane de caractere, baloane în formă de cupcake, baloane în formă de inimă și lista continuă. Chiar dacă aveți nevoie de baloane cu ridicata pentru o ocazie specială, nu veți avea nici o problemă să găsiți exact ceea ce doriți.

 

Comparând baloanele din latex și cele din Mylar, există o diferență majoră în timpul de plutire.

 

Ambele baloane sunt umflate fie cu aer, fie cu heliu. Când este umplut cu heliu, un balon de latex va rămâne umflat între 8 și 12 ore în medie. Cu toate acestea, un balon fabricat din Mylar va rămâne ușor umflat pentru mai mult de două săptămâni. Cu toate acestea, timpul exact de plutire depinde de lucruri precum dimensiunea balonului și temperatura aerului.

 

 
 
 

 

 
 
 

 

* Cu Mylar fiind folie metalică, aceasta conduce electricitate. Din acest motiv, acest tip de balon este recomandat pentru utilizare în interior, deși, dacă este controlat, poate fi utilizat și în exterior. Cu toate acestea, în cazul în care un balon scapă în afară doar pentru a deveni încurcat în echipamentul electric sau în linii electrice, ar putea provoca o întrerupere.

 

Baloane litere mari sunt realizate din folie metalizata si au 100cm inaltime.

 

* De asemenea, merită remarcat faptul că, spre deosebire de baloanele de latex, care sunt 100% biodegradabile, Mylar este sintetic și nu biodegradabil. Pentru persoanele interesate să efectueze lansarea unui balon, este mai bine să evitați utilizarea baloanelor din Mylar.

 

Hastag-uri ca de obicei, multe şi interesante: #baloanelatex #baloanefolie #superbaloane #baloanecuheliu #baloanebucuresti

 

 

#botez #baloanelitereBucuresti #heliu #baloanepetrecericopii #baloanemajorat #baloanecifremaricuheliu #baloanecifreBucuresti #baloanecuheliuimprimate #baloanematernitate #florimaternitate #baloanecuheliuBucuresti #baloanebotez

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SUNĂ ACUM
Shopping Cart
Scroll to Top